Loading…

3 érv, hogy miért cseréltessük ki szakemberrel régi lakáselosztónkat

  1. Áramvédő kapcsoló hiánya – 2020. július 31.-én életbe lépett az a jogszabály, mely szerint eladásra vagy bérbeadásra szánt ingatlant előzetes villamos biztonsági felülvizsgálatnak kell alávetni. Lakások esetében ezt az extra költséget el lehet kerülni, ha együttesen két feltétel teljesül: a) fázisonként 32A-nél kisebb túláramvédelem van, illetve b) 30 mA-nél nem nagyobb érzékenységű áramvédő kapcsolóval védettek a felhasználói berendezések. Könnyen látható, hogy egy egyszeri befektetéssel kivédhető az időszakos felülvizsgálat, melyet a jogszabály szerint 6 évente vagy eladás, bérbeadás előtt esedékes

  2. Emberélet védelme, anyagi károk megelőzése – A nem megfelelően, illetve egyáltalán nem működő kismegszakító a statisztikák szerint, jelentős károkat okoz. Az elidősödött szerkezet belsejében anyagfáradás és oxidációs folyamatok következtében, a védelem nem szólal meg, ezáltal az esetleges zárlati áramok a csatlakoztatott készülékeket és a falban lévő korukmúlt vezetékeket teszik tönkre és akár emberéletet is követelhetnek.

  3. Csatlakoztatott készülékek terhelése – Egyre több és több elektromos készüléket csatlakoztatunk anélkül hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a lakás hálózata bírja a megnövekedett terhelést vagy sem. Az már végképp nem segít, ha elegendő dugalj hiányában hosszabbítókkal oldjuk meg a problémát, mert a kereskedelemben kapható, olcsóbb típusúak legtöbb esetben még az előírt 16A terhelést sem tudják elviselni.

Fenti érvek tudatában, gondolja meg, hogy hajlandó egy csekély összeget szánni a cserére vagy legalább egy előzetes felmérésre, mely által nyugodtan tud aludni abban a tudatban, hogy családja biztonságban van. A döntés az Ön kezében van.